Biografie

Hennie van Hoorn aka Hennix komt al vroeg in zijn leven in aanraking met muziek. Vroeg in de jaren ’80 (op de leeftijd van 12) is hij al een groot fan van Ultravox, Jean Michel Jarre en Nova. Zijn liefde voor de elektronische muziek wordt mede door deze artiesten geboren.

Halverwege de jaren ’80 start hij zijn eigen drive-in show waarmee hij regelmatig op feesten als DJ wordt uitgenodigd. Op dat moment is hij ook druk bezig in zijn slaapkamerstudio. Dit resulteert in vele mixtapes.

Als de house in de jaren ’90 verschijnt, word de liefde voor elektronische muziek nog meer aangewakkerd en stort hij zich hier volledig in.

In 2015, wanneer het leven weer in rustig vaarwater is, krijgt hij een uitnodiging van Jose (Faith Mark) voor een cool trance-feest. Dit is de inspiratie voor het organiseren van TranceXpedition en diverse andere feesten, alsmede de terugkeer naar de dancescène.

2020; na een stormachtige periode zijn leven weer op de rails. Een oude liefde bloeit weer op; het draaien en produceren van muziek, alsmede een lang gekoesterde wens wordt waargemaakt; een eigen studio!

2023; gezamelijk met Nestor Rodriguez wordt het organiseren van dancefeesten weer nieuw leven ingeblazen en wordt het (trance)classics feest Back 2 The Roots geboren, waarvan de eerste editie een dik succes is!

Hennix op 19 jarige leeftijd in zijn slaapkamerstudio